010-215 02 48 Ma t/m vrijdag van 09:00-17:00
FacebookTwitterYouTube

Menu

Ontdek Tiengemeten, 13 april 2024

Tiengemeten; een Zuid-Hollands eiland midden in het Haringvliet vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. Op de veerpont van Zuid-Beijerland naar Tiengemeten krijg je meteen al een vakantiegevoel. Weg van de vaste wal en de hectiek van alledag. Met als bestemming een weids eiland vol vogels, bevers en Schotse hooglanders.

Dit unieke eiland met haar prachtige natuur gaan we ontdekken met rondrit in een huifkar die wordt voortgetrokken door een boerentrekker. In de anderhalf uur durende tocht nemen we je mee door de unieke natuur van het eiland: het domein van talloze vogels. Je ziet zeker ook Schotse hooglanders en als je geluk hebt zelfs een ree. Tijdens de tocht in de huifkar zijn ook de historische boerderijen prachtig te zien. Een eiland vol historie met mooie anekdotes! Onderweg maken we stops, zodat je ook even uit de huifkar kunt om de benen te strekken of een foto te maken.

Om nog meer over het eiland te leren bezoeken we ook het aan het Landbouwmuseum en het Rien Poortvlietmuseum. Rien Poortvliet (1932 – 1995) behoeft nauwelijks introductie. Weinig schilders konden het boerenleven en de natuur zo treffend en indringend schilderen als Poortvliet. Op Tiengemeten is de Poortvliet-collectie dan ook helemaal op zijn plek. De landbouwwerktuigen uit Landbouwmuseum Tiengemeten. De trekpaarden, boerderijen en akkers buiten in de Oude Polder. Je ziet ze allemaal terug op de schilderijen en tekeningen van Rien Poortvliet. Verder zijn in het museum natuurlijk ook de originelen te zien van Poortvliets beroemde illustraties voor de Kabouter-reeks en andere (kinder-)boeken.

In het naastgelegen Landbouwmuseum krijg je een kijkje in het landbouwverleden van de regio en wordt ruim aandacht besteed aan het begrip 'waar komt ons voedsel vandaan?'. Bekijk de enorme ontwikkelingen in de landbouw tussen 1920 en 1955. U ziet wat er allemaal kwam kijken bij de teelt van graan, aardappelen en suikerbieten. Van zaaien tot oogsten. Het museum toont machines en gereedschappen uit de land- en tuinbouw van toen. Soms wordt de werking laten zien. Buiten loopt een kleine veestapel zoals die vroeger op elke boerderij te vinden was.

Voor wie:
Iedereen met een beperking die begeleiding nodig heeft en woont in Zeeland. Zit je in een rolstoel en/of heb je verzorging en/of medische zorg nodig, neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Kosten:
>Reissom 65 euro + reserveringskosten 35 euro = 100 euro

Reisinfo:
>Opstapplaats: Goes en Terneuzen
>Breng&haalservice: Niet van toepassing
>Tijden: Vertrek rond 09.00 uur. Terug rond 18.00 uur
>Inclusief: Busreis, entree en begeleiding.
>Minimum aantal deelnemers: 25
>Organisatie: SET-Reizen in samenwerking met Gors

LET OP!
DEZE REIS IS MAATWERK EN ALLEEN TE BOEKEN VOOR CLIËNTEN UIT ZEELAND!

65,-

Meld je hieronder aan of
bel ons op 010-215 02 48


Deelnemer
Zorgvraag
Contactpersoon
Tot slot
Vul hieronder de gegevens in van de persoon die deelneemt aan dit evenement.
VoornaamVERPLICHT
AchternaamVERPLICHT
AdresgegevensVERPLICHT
Straat: Huisnummer: Postcode: Plaats: Provincie: Land: Deze combinatie postcode/huisnummer is niet gevonden in onze database. Controleer alsjeblieft je invoer.

Klopt je adres maar wordt het niet herkend door ons systeem? Neem dan alsjeblieft contact met ons op
GeboortedatumVERPLICHT
GeslachtVERPLICHT
We vragen je hieronder enkele basisgegevens te verstrekken over de zorgvraag van de deelnemer.
Heeft de deelnemer een rollator nodig?VERPLICHT
Heeft de deelnemer een rolstoel nodig?VERPLICHT
Vul hieronder de gegevens in van de contactpersoon. Deze persoon wordt benaderd wanneer er vragen zijn of om contact op te nemen over dit evenement.
VoornaamVERPLICHT
AchternaamVERPLICHT
Relatie tot reizigerVERPLICHT
Telefoonnummer(s)VERPLICHT
E-mail adresVERPLICHT
Je kunt deze vakantie volledig digitaal boeken, via ons online boekingsformulier. Je kunt ook een papieren versie van het boekingsformulier ontvangen.
Als je nog vragen of opmerkingen hebt, kun je deze hieronder invullen.NIET VERPLICHT

Ga ook gezellig mee!

De onderstaande evenementen die we op korte termijn organiseren kan je aanklikken voor meer informatie en/of om alvast te reserveren. We hopen je natuurlijk te verwelkomen op één van onze evenementen. Ook organiseren we daguitjes voor cliënten uit de provincie zeeland. Wellicht doen we dat ook binnenkort voor jouw regio. Alvast veel plezier en tot dan!

De Winter Efteling (Maatwerk Zeeland), zaterdag 25 november 2023
Brochure aanvragen: Vul je gegevens in en we sturen je een brochure toe: