010-215 02 48 Ma t/m vrijdag van 09:00-17:00
FacebookTwitterYouTube

Menu

Vergoeding begeleiding- en zorgkosten

Begeleide vakanties voor mensen met een beperking zijn duurder dan een reguliere vakantie. De kosten voor onder andere de begeleiding, verzorging, organisatie en de nodige aanpassingen in het verblijf en vervoer zorgen voor de extra kosten.

SET-Reizen is een erkende zorgaanbieder met een AGB-registratie (nr 98099659). Door deze registratie is het mogelijk om, afhankelijk van je situatie, de zorgkosten deels of zelfs geheel vergoed te krijgen via PGB, ZIN, WMO, Zorgverzekeraar of fondsen. We zetten de mogelijkheden hieronder voor je op een rij.

1. Persoons Gebonden Budget (PGB)

Heb jij een PGB of ga je die aanvragen, dan kun je afhankelijk van je PGB-indicatie voor een van de onderstaande zorgonderdelen een vergoeding krijgen:

-Persoonlijke Verzorging
-Begeleiding Groep
-Kortdurend verblijf / Logeeropvang

Hoe zet je PGB in voor vergoeding van de zorgkosten?

De procedure om je PGB in te zetten voor een vergoeding van de zorgkosten is als volgt:

1.1 Vergoedingen:
De vergoeding voor de Persoonlijke Verzorging en/of Begeleiding Groep worden berekend uit een vastgesteld uurtarief x 8 uur per dag. Per reistype en zorgcategorie kan het uurtarief verschillen.

Support: € 12 per uur
Support+: € 13 per uur
Zorgplus: € 24 per uur
Rollator: € 18 per uur
Diabetes: € 13 per uur
Autisme: € 13 per uur

Rekenvoorbeeld: 8 daagse reis van ‘Support’: 8 dagen x 8 uur x € 12 = € 768

Vergoeding van Kortdurend Verblijf / Logeeropvang geldt voor een groot deel van de reissom; Verblijf, eten, drinken, schoonmaak- en zorgkosten. Vervoer heen- en terugreis, entree excursies (groepsgeld), verzekeringen, garantie-bijdrage, toeristenbelasting en reserveringskosten vallen onder de eigen bijdrage en worden niet vergoed. Neem voor de exacte vergoeding Kortdurend Verblijf van jouw reis contact met ons op.

1.2. Reis boeken / betaling factuur / uitbetaling van PGB-vergoeding:
Na het boeken van de reis krijg je een boekingsfactuur. Deze factuur dien je volgens de vermelde betalingstermijn op de factuur te voldoen. De PGB-vergoeding van de te declareren zorgkosten kan je als budgethouder dus pas indienen als de zorg verleent is (na de terugkomst van de betreffende geboekte vakantie). Deze vergoeding wordt door de uitkerende instanties (SVB, ZIN, WMO of Zorgverzekeraar) dus na de reis uitbetaald aan de zorgverlener (SET-Reizen). Na ontvangst van deze vergoeding storten wij dit bedrag op rekening van de budgethouder.

1.3. Afsluiten Zorgovereenkomst met zorgbeschrijving
Allereerst dien je natuurlijk een PGB te hebben. Via het digitale PGB-portaal vraag je een overeenkomst met ons aan. Na digitaal akkoord van ons wordt deze wel of niet goedgekeurd door de SVB. Na akkoord van de SVB en na de reis (pas als de zorg is geleverd) kan je de zorgkosten declareren bij de SVB. Deze zorgfactuur krijg je op verzoek, na de reis, van ons toegestuurd per e-mail. De SVB betaald de vergoeding uit aan SET-Reizen. Na verwerking van dit ontvangen bedrag zullen we deze betaling aan de budgethouder retourneren.

Klik hier voor het PGB-portaal van de SVB

LET OP! SET-Reizen kan geen uitsluitsel geven over de toekenning van je vergoeding. Het ligt aan je persoonlijke situatie en de afspraken met je zorgkantoor/gemeente waar je uiteindelijk recht op hebt.


2. Zorg in Natura (ZIN)

Als je begeleiding en/of zorg krijgt van een zorginstelling heet dat Zorg in Natura (ZIN). In zo’n situatie is het mogelijk dat wij de begeleiding en/of zorg overnemen gedurende jouw vakantie. Hiervoor dienen wij met goedkeuring van jouw zorginstelling een raamovereenkomst voor onderaannemerschap af te sluiten. Informeer bij je zorginstelling naar de mogelijkheden.

3. Zorgverzekeraar

Een aantal Nederlandse zorgverzekeraars vergoeden zorgkosten of respijtzorg met betrekking tot jouw vakantie uit de aanvullende verzekering. Vraag je zorgverzekeraar om meer informatie.

4. Belastingdienst

De belastingdienst voorziet, afhankelijk van je persoonlijke situatie, in een aantal aftrekposten voor gemaakte zorgkosten.

Klik hier voor meer informatie

5. Fondsen

Indien je geen eigen middelen hebt en/of bovenstaande faciliteiten zijn voor jou niet van toepassing, dan kan je proberen om financiële hulp aan te vragen bij een van de volgende fondsen:

www.lsbs.nl
www.lichthoeve.nl
Brochure aanvragen: Vul je gegevens in en we sturen je een brochure toe: