010-215 02 48 Ma t/m vrijdag van 09:00-17:00
FacebookTwitterYouTube

Menu

Vergoeding begeleiding- en zorgkosten

Begeleide vakanties voor mensen met een beperking zijn duurder dan een reguliere vakantie. De kosten voor onder andere de begeleiding, verzorging, organisatie en de nodige aanpassingen in het verblijf en vervoer zorgen voor de extra kosten.

SET-Reizen is een erkende zorgaanbieder met een AGB-registratie (nr 98099659). Door deze registratie is het mogelijk om, afhankelijk van je situatie, de zorgkosten deels of zelfs geheel vergoed te krijgen via PGB, ZIN, WMO, Zorgverzekeraar of fondsen. We zetten de mogelijkheden hieronder voor je op een rij.

1. Persoons Gebonden Budget (PGB)

Heb jij een PGB of ga je die aanvragen, dan kun je afhankelijk van je PGB-indicatie voor een van de onderstaande zorgonderdelen een vergoeding krijgen:

-Persoonlijke Verzorging
-Begeleiding Groep
-Kortdurend verblijf / Logeeropvang

Hoe zet je PGB in voor vergoeding van de zorgkosten?

De procedure om je PGB in te zetten voor een vergoeding van de zorgkosten is als volgt:

1.1 Check eerst de hoogte van de vergoedingen in 2022:
De vergoeding voor de zorgkosten worden berekend uit een vastgesteld uurtarief x 8 uur per dag. Per reistype en zorgcategorie kan het uurtarief verschillen.

Support: € 8 per uur (busreis) - € 10 per uur (vliegreis)
Support+: € 10 per uur (busreis) - € 13 per uur (vliegreis)
Zorgplus: € 23 per uur (busreis) - € 25 per uur (vliegreis)
Rollator: € 14 per uur (busreis) - € 25 per uur (vliegreis)
Visueel: € 14 per uur (busreis) - € 25 per uur (vliegreis)
Diabetes: € 8 per uur (busreis) - € 10 per uur (vliegreis)
Autisme: € 13 per uur (busreis)

Rekenvoorbeeld: 8 daagse reis van ‘Support bus’: 8 dagen x 8 uur x € 8 = € 512

Heb je ook een PGB-indicatie voor Kortdurend Verblijf / Logeeropvang, dan zijn er mogelijkheden om de overnachtingen, maaltijden, zorg en begeleiding vergoed te krijgen. Neem voor inzage in deze vergoedingen contact met ons op.

1.2. Reis boeken en betalen:
Na het boeken van de reis krijg je een factuur. De vergoeding van het te declareren bedrag kan je pas indienen als de zorg verleent is, dus na de terugkomst van de betreffende vakantie. De factuur van de boeking dien je dus vooraf volgens de vermelde betalingstermijn op de factuur te voldoen.

1.3. Afsluiten Zorgovereenkomst met zorgbeschrijving
Via de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) kan je de ‘zorgovereenkomst met een zorginstelling’ downloaden. Vul deze in met ondertekening en verstuur het per post of per e-mail naar SET-Reizen. Na ontvangst vullen wij het ontbrekende deel in met ondertekening voor akkoord en wordt het samen met een door ons opgestelde zorgbeschrijving en de PGB-specificatie-factuur naar jou teruggestuurd. Indien jouw zorgkantoor is aangesloten bij het PGB-portaal, kan je dit alles digitaal doen via de volgende link op de website van svb.nl.

Klik hier voor het PGB-portaal van de SVB

Klik hier om de juiste zorgovereenkomst te downlaoden

LET OP! SET-Reizen kan geen uitsluitsel geven over de toekenning van je vergoeding. Het ligt aan je persoonlijke situatie en de afspraken met je zorgkantoor/gemeente waar je uiteindelijk recht op hebt.

1.4. Overeenkomst verzenden naar SVB
Indien je alles ingevuld en ondertekend retour hebt ontvangen kan je de overeenkomst en factuur na terugkomst van vakantie indienen voor vergoeding bij de SVB.

1.5. Uitbetaling SVB / SET-Reizen
Na accordering van de overeenkomst zal de SVB de vergoeding aan SET-Reizen uit betalen. SET-Reizen zal na verwerking van deze betaling het bedrag aan jouw retourneren.

2. Zorg in Natura (ZIN)

Als je begeleiding en/of zorg krijgt van een zorginstelling heet dat Zorg in Natura (ZIN). In zo’n situatie is het mogelijk dat wij de begeleiding en/of zorg overnemen gedurende jouw vakantie. Hiervoor moeten wij in samenspraak met jouw zorginstelling een raamovereenkomst afsluiten. Informeer bij je zorginstelling naar de mogelijkheden.

3. Zorgverzekeraar

Een aantal Nederlandse zorgverzekeraars vergoeden zorgkosten of respijtzorg met betrekking tot jouw vakantie uit de aanvullende verzekering. Vraag je zorgverzekeraar om meer informatie.

4. Belastingdienst

De belastingdienst voorziet, afhankelijk van je persoonlijke situatie, in een aantal aftrekposten voor gemaakte zorgkosten.

Klik hier voor meer informatie op www.belastingdienst.nl/zorgkosten

5. Fondsen

Indien je geen eigen middelen hebt en/of bovenstaande faciliteiten zijn voor jou niet van toepassing, dan kan je proberen om financiële hulp aan te vragen bij een van de volgende fondsen:

www.lsbs.nl
www.gaandeweg.nl
Brochure aanvragen: Vul je gegevens in en we sturen je een brochure toe: