010-215 02 48 Ma t/m vrijdag van 09:00-17:00
FacebookTwitterYouTube

Menu

Vakanties voor mensen met epilepsie

Tot sinds kort werden begeleide vakanties speciaal voor mensen met epilepsie aangeboden door het Epilepsiefonds. Zoals je wellicht weet is het Epilepsiefonds na een transitie in 2020 veranderd in EpilepsieNL. Na deze reorganisatie biedt EpilepsieNL geen vakanties meer aan voor mensen met epilepsie. Het is onze intentie om deze begeleide vakanties speciaal voor mensen met epilepsie in 2023 aan te bieden.

SET-Reizen organiseert al ruim 25 jaar begeleide vakanties voor mensen met een beperking. Door onze jarenlange ervaring in de branche van aangepaste vakanties hebben wij voor verstandelijk beperkten, meervoudig beperkten, visueel beperkten en mensen met een GGZ achtergrond een specifiek aanbod ontwikkeld. In de nabije toekomst gaan we dat uitbreiden met vakanties in 2023 voor mensen met epilepsie.

De begeleiders

Samen met de zorgvuldig geselecteerde en enthousiaste begeleiders (deels voormalige vrijwilligers van het Epilepsiefonds) kun je tijdens deze vakanties onbezorgd genieten van gezellige activiteiten, lekker eten en leuke excursies. Onder leiding van een verpleegkundige doen de begeleiders er alles aan om je een fantastische vakantieweek te bezorgen. Afhankelijk van je zorgvraag helpt de begeleiding met de dagelijkse verzorging en/of met het duwen van je rolstoel. Alles om jou een onvergetelijke vakantie te garanderen!

De deelnemers

SET-Reizen biedt ‘Epilepsie vakanties’ voor volwassenen vanaf 18 jaar die vanwege epilepsie niet zelfstandig op vakantie kunnen. De leeftijd van de deelnemers varieert van 18 tot en met tachtig jaar en afhankelijk van de mate van epilepsie, zorgvraag en mobiliteit van de deelnemer bieden wij ook een-op-een-begeleiding. Iedereen is dus welkom. Note! Deelnemers met een verstandelijke beperking in combinatie met epilepsie die al jaren met SET-Reizen mee gaan met een vakantie uit het reisaanbod van categorie support, supportplus of zorgplus, kunnen natuurlijk nog steeds een vakantie boeken binnen deze categorieën. Twijfel je of de vakanties wel of niet geschikt zijn voor jou? Neem dan contact met ons op!

Het reisaanbod 2023

De vakanties voor doelgroep Epilepsie zijn niet ingedeeld in verschillende zorgcategorieën omtrent mobiliteit en/of de mate van epilepsie. Afhankelijk van de huidige belangstelling voor het reisaanbod Epilepsie gaat SET-Reizen in de toekomst wel reizen aanbieden voor verschillende zorgcategorieën met ieder een eigen begeleiders verhouding. De groepsgrootte is afhankelijk van de uiteindelijke groepssamenstelling en maximaal 16 deelnemers en 16 begeleiders. Heb je in het verleden vaker een vakantie geboekt bij SET-Reizen, dan kan je nog steeds de vakanties boeken die je voorheen ook maakte binnen ons andere aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking.

Klik hier om naar het reisaanbod Epilepsie te gaan

Veel gestelde vragen

Gaan we ook zwemmen?

Indien we tijdens de vakantie gaan zwemmen gebeurt alleen onder toezicht en in helder (zwembad)water. Zowel aan de kant als in het zwembad moet voldoende begeleiding aanwezig zijn. Zwemmen in zee- en natuurwater doen we niet i.v.m. veiligheidsoverwegingen. De leidinggevende bepaalt per geval of, wanneer en hoe lang er gezwommen kan worden.

Mag ik mijn medicijnen mee naar het buitenland nemen?

Wij raden aan om bij je apotheek na te vragen welke regels er gelden om je medicijnen naar het buitenland mee te nemen. Per land en per medicijn gelden er specifieke regels. Kijk voor meer informatie op www.hetcak.nl. Kijk dan onder het hoofdstuk ‘Medicijnen mee op reis’ voor alle informatie over het meenemen van je medicijnen en wat je daarvoor nodig hebt. Let op! Het kan vier tot zes weken duren voor je de verklaring in huis hebt, dus regel dit ruim voor aanvang van de vakantiereis.

Moet ik aan alle activiteiten meedoen?

De vakanties hebben een vooraf samengesteld programma voor de hele groep. Voor de groepsuitstapjes geldt: samen uit, samen thuis (uitzonderingen om medische redenen daargelaten).

Waarom zijn de reizen duurder dan voorheen?

De vakanties die voorheen werden aangeboden door het Epilepsiefonds werden grotendeels voor de kostprijs aangeboden. De zorg- en begeleiderskosten, die een groot deel uitmaken van de reissom, werden voorheen deels betaald door het Epilepsiefonds. Bij SET-Reizen dien je alle kosten en dus ook de zorg- en begeleiderskosten zelf te betalen.

Kan ik de vakantie betalen met PGB?

SET-Reizen is een erkende zorgaanbieder met een AGB-registratie (nr 98099659). Door deze registratie is het mogelijk om, afhankelijk van je situatie, de zorgkosten deels of zelfs geheel vergoed te krijgen via PGB. Heb jij een PGB of ga je die aanvragen, dan kun je afhankelijk van je PGB-indicatie voor een van de onderstaande zorgonderdelen een vergoeding krijgen:

  • Persoonlijke Verzorging
  • Begeleiding Groep
  • Kortdurend verblijf / Logeeropvang

De vergoeding voor de zorgkosten worden berekend uit een vastgesteld uurtarief.

  • Busreis, 1 op 1 begeleiding: € 23 per uur / € 184 per dag
  • Vliegreis, 1 op 1 begeleiding: € 25 per uur / € 200 per dag
  • Busreis, 1 op 2 begeleiding: € 16 per uur / € 128 per dag
  • Vliegreis, 1 op 2 begeleiding: € 18 per uur / € 144 per dag

Heb je ook een PGB-indicatie voor Kortdurend Verblijf / Logeeropvang, dan zijn er mogelijkheden om de de overnachtingen, maaltijden, zorg en begeleiding vergoed te krijgen. Neem voor inzage in deze vergoedingen contact met ons op.

Brochure aanvragen: Vul je gegevens in en we sturen je een brochure toe: