010-215 02 48 Ma t/m vrijdag van 09:00-17:00
FacebookTwitterYouTube

Menu
Update 26 februari 2021

SET-Reizen en het coronavirus

Dagelijks is berichtgeving over het Corona virus te lezen op het nieuws en sociale media. Wij als reisorganisatie en jij als reiziger hebben ook met het Corona virus te maken. Uiteraard stellen wij de gezondheid van onze reizigers voorop. Hier kun je lezen hoe SET-Reizen met de situatie omtrent het Corona virus omgaat.

Welke vakanties worden wel / niet geannuleerd ivm maatregelen

Vakanties met vertrek tot en met 30 april 2021 zijn geannuleerd in verband met de coronamaatregelen. Alle andere reizen blijven ongewijzigd en gaan vooralsnog gewoon door. Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen en de adviezen van het RIVM en het Ministerie van Buitenlandse Zaken nauwgezet volgen. Indien de situatie en of de adviezen wijzigen, dan nemen we contact op met de betrokken reizigers om de situatie te bespreken. In zo’n geval bieden we voor de betreffende reisgroep een alternatief aan zodat je wel veilig en onbezorgd in een andere periode of naar een andere bestemming op vakantie kan!

Goedgekeurde richtlijnen door de RIVM indien er geen negeatief reisadvies geldt

Wij zijn blij met het stempel ‘veilig’ dat de RIVM tijdens de coronacrisis in 2020 heeft toegekend aan de ‘Handreiking Aangepaste Vakanties’. Deze handreiking met Covid-19-maatregelen voor gespecialiseerde reisorganisaties is ontwikkeld in samenwerking met onze branche, ANVR en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Tijdens de coronacrisis zijn velen zich bewust geworden hoe belangrijk sociaal contact is en het samen ondernemen van activiteiten. En dit geldt óók voor de reiziger met een beperking of die wat extra zorg nodig heeft.

“Vakantie en vrijetijdsbesteding voorkomt natuurlijk sociaal isolement en draagt bij aan de fysieke en mentale onafhankelijkheid, maar vergroot ook de leefwereld van mensen met een beperking en biedt hen nieuwe ervaringen. We zien dat het ook ouders en verzorgers even lucht geeft, omdat de zorg tijdelijk wordt overgenomen”, aldus Johan van Ruijven van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. “Maar natuurlijk zijn ook hier coronaregels van toepassing, al is het praktisch niet altijd haalbaar om 1,5 m afstand te houden. Helpen bij persoonlijke verzorging of het verlenen van zorg lukt nu eenmaal niet altijd op afstand en vraagt om contact.” Vanaf 1 juli 2020 mogen ook contactberoepen in de vakantie- en vrijetijdsbesteding weer worden uitgevoerd (mits er geen negatief reisadvies geldt).

Tijdens de aangepaste vakanties blijven de algemene maatregelen van het RIVM het uitgangspunt. Daarom zijn we blij dat deze handleiding het predicaat ‘veilig’ heeft gekregen. Tal van maatregelen staan hierin beschreven, zoals het dragen van een mondkapje tijdens vervoer, hygiënemaatregelen en gezondheidschecks. Zo wordt gezorgd dat zowel tijdens de reis, het verblijf als de activiteiten ook mensen met een beperking weer veilig op stap kunnen.


Boek je vakantie voor 2021 met extra zekerheden

Veilig en zonder zorgen een vakantie boeken en op reis gaan is nog nooit zo belangrijk geweest.
Wij doen er dan ook alles aan om er voor te zorgen dat een vakantie boeken leuk blijft. Lees hieronder meer onze onze twee zekerheden 'Gratis Annuleren' en onze 'Corona Boekings Garantie'.

Gratis annuleren

Vind je het spannend om nu voor 2021 een vakantie te boeken? Dat snappen wij in deze tijd maar al te goed. Geen zorgen, je kunt je boeking gratis annuleren tot en met 15 maart 2021. Bij zo'n gratis annulering brengen we alleen de reserveringskosten in rekening. Gratis annuleren geldt niet voor overboeking gemaakt in 2020.

Corona Boekings Garantie

Met de ‘Corona Boekings Garantie’ (alleen voor nieuwe boekingen) kan je voor 50 euro deze extra garantie bijboeken om onverwachte kosten door coronamaatregelen te beperken. Onze ‘Corona Boekings Garantie’ omvat de volgende 3 garanties:

Flexibel omboeken
Gaat je reis door overheidsmaatregelen omtrent corona niet door, dan krijg je van ons een voorstel voor kosteloos overboeken met meerdere bestemmingen als alternatief voor je te annuleren reis. Bij afwijkende wensen of indien je zelf uit voorzorg aangeeft te willen overboeken naar een andere bestemming zijn we wel gerechtigd om eventueel omboekingskosten in rekening te brengen.

Coulanceregeling-annuleringskosten
Als SET-Reizen jouw geboekte reis technisch kan uitvoeren binnen de door de overheid gestelde coronamaatregelen en jij bent door corona verhinderd omdat je jouw zorginstelling niet mag verlaten, kan je niet kosteloos annuleren. De standaard annuleringskosten zijn dan van toepassing en kunnen oplopen tot wel 100% van de reissom. Annuleren door verhindering omtrent corona is een overmachtssituatie en is niet verzekerd door een afgesloten annuleringsverzekering. Kan je door het coronabeleid je woonlocatie niet verlaten, maar kan de reis wel gewoon doorgaan, dan worden de annuleringskosten door de geboekte ‘Corona Boekings Garantie’ beperkt tot 25% van de reissom.

Upgrade naar een 1-persoonskamer
De vakanties die wij aanbieden zijn altijd op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. Indien door corona de 1,5 meter afstand tot je reisgenoot gehandhaafd moet worden en de kamer van je boeking daardoor te klein is, krijg je bij boeking van de 'Corona Boekings Garantie' automatisch en kosteloos een upgrade naar een 1-persoonskamer of een ruime 2-persoonskamer.


Vraag & antwoord

Welke corona-maatregelen treft SET-Reizen tijdens de vakanties?

In deze onzekere tijd staat veiligheid voorop. Onze begeleiders worden geïnstrueerd en getraind om binnen de geldende coronamaatregelen iedereen een veilig verblijf te bieden. Hiervoor hebben we ons protocol ‘Veilig samen op reis’ opgesteld die alle stadia van de reis omvat. Wijzigingen van Kabinetsmaatregelen en de adviezen van de RIVM volgen we op de voet om onze regels en protocollen bij te sturen. Om je te informeren omtrent onze maatregelen hebben we deze in grote lijnen als volgt voor je uiteengezet.

Gezondsheidcheck
Daags voor vertrek en bij het ontvangst op de vertrekdag zijn we verplicht om een aantal vragen te stellen over je gezondheid. Als uit deze korte gezondheidscheck blijkt dat je verkouden bent, hoest, koorts of bijvoorbeeld keelpijn hebt, dan kan je niet met ons mee op vakantie. Op de dag van vertrek dien je ook een getekende gezondheidsverklaring in te leveren die je bij je reisbescheiden krijgt toegezonden

Vervoer
SET-Reizen beschikt over eigen touringcars en heeft deze coronaproof gemaakt. Reizigers worden in de bus op gepaste afstand van elkaar ingedeeld. Bij het betreden van de bus en tijdens de rit is het verplicht om mondkapjes te dragen. Dit geldt ook voor vliegreizen. Wij faciliteren deze mondkapjes, dus is het geen probleem als je zelf geen eigen mondkapjes hebt.

Verblijf
In de accommodaties, restaurants, dierentuinen, attractieparken en bijvoorbeeld musea volgen we de door die partijen opgestelde 1,5 meter maatregelen. Tijdens de activiteiten en het eten bekijken we of het noodzakelijk is om de groep op te delen in meerdere kleine groepjes om de maximaal toegestane groepsgrootte en de 1,5 meter regel in goede banen te leiden. De kamers die je deelt met een reisgenoot en de gezamenlijke ruimten zijn dusdanig ingericht of ruim van opzet dat 1,5 meter afstand houden geen probleem is.

Hygiëne & verzorging
Persoonlijk hygiëne is nu natuurlijk belangrijker dan ooit. Regelmatig en goed handen wassen geldt voor iedereen. Schoonmaken, desinfecteren en luchten van de verschillende ruimtes is een extra taak van de begeleiders. Onze begeleiders zijn ook zorgverleners en vallen dus onder de contactberoepen. De 1,5 meter afstand kan dan ook niet altijd gehanteerd worden. Om begeleider en cliënt tijdens de zorgverlening te beschermen wordt er bij beide eerst een gezondheidscheck verricht. Indien noodzakelijk wordt er gewerkt met mondkapjes, handschoenen en ander beschermingsmateriaal.

Met deze regels in acht nemende kunnen we zonder problemen genieten van een leuke en veilige vakantie. Natuurlijk is het allemaal wat anders dan we gewend zijn, maar momenteel kunnen we daar niets aan veranderen. Wel worden er steeds meer maatregelen door het Kabinet versoepeld. Als de ontwikkelingen omtrent het coronavirus dat toelaten, volgen er per 1 juli weer nieuwe versoepelingen. Vakantie vieren wordt er dus alleen maar leuker op!

Kan ik de betaling van mijn boeking uitstellen in deze onzekere tijd?

Nee, dat is niet mogelijk. Bij het boeken van een reis sluit je met ons een reisovereenkomst met een wettelijk verplichting tot betaling binnen de gestelde termijnen. Wanneer jouw betaling uitblijft, stellen wij jou in gebreke en zijn wij genoodzaakt jouw boeking tegen kosten te annuleren. Mocht je reis door het Coronavirus niet doorgaan, dan zorgen wij voor passende alternatieven.

<Klik voor meer informatie over betalingsvoorwaarden

<Klik voor meer informatie annuleringskosten

Waarom wordt mijn vakantie niet geannuleerd?

Wij houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwkeurig in de gaten en volgen uiteraard altijd de adviezen van de lokale autoriteiten en onze reispartners op. Vanaf 1 juli kunnen we dan ook de meeste reizen van ons aanbod gewoon uitvoeren. Het kan natuurlijk voorkomen dat andere reisorganisaties andere beslissingen nemen, door bijvoorbeeld verder vooruit te annuleren dan de maatregelen die tot dusver officieel zijn bevestigd. Dit kan te maken hebben met een ander aanbod of met het feit dat sommige reisorganisaties, in tegenstelling tot SET-Reizen, geen eigen touringcars heeft. Besluit je om zelf te annuleren dan is dit conform de standaardannuleringskosten.

Kan je annuleren als je niet meer op vakantie wilt?

Wij snappen goed dat de vrees voor een Corona uitbraak onrust veroorzaakt onder de reizigers. Indien er op jouw geboekte reisbestemming geen negatief reisadvies geldt en je wilt toch uit voorzorg annuleren, dan kan dat helaas niet kosteloos. Afhankelijk van de situatie is het mogelijk om tegen extra kosten om te boeken naar een andere bestemming. Hiervoor kun je contact met ons opnemen voor de mogelijkheden. Wil je toch annuleren, dan gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden.

<Klik voor meer informatie annuleringsvoorwaarden

Wat gebeurd er als SET-Reizen mijn reis annuleert door het Corona virus?

Als wij de reis niet meer kunnen uitvoeren door de overheidsmaatregelen omtrent het coronavirus zijn we uit overmacht genoodzaakt om jouw reis te annuleren. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op als de reis niet doorgaat. Als alternatief zullen wij je een andere vakantie op een latere periode aanbieden om naar over te boeken. Past dit niet bij je wensen, dan heb je recht op een Corona-voucher (alleen van toepassing voor boekingen met vertrek in 2020).

Wat is een corona-voucher en waarom krijg ik voor mijn boeking met vertrek in 2020 niet gewoon mijn geld terug?

De Corona-voucher, met SGR garantie, is ontwikkeld door SGR, de reisbranche en het ministerie van economische zaken. Onder normale omstandigheden zouden wij bij een annulering de reissom terugbetalen. Het Corona-virus veroorzaakt echter een uitzonderlijk groot aantal (noodzakelijke) annuleringen dat bij terugbetaling van deze annuleringen de hele reisbranche en dus ook SET-Reizen dreigt om te vallen. Om dit te voorkomen en om de betaalde reissom voor de reizigers veilig te stellen, wordt er door de reisbranche in deze situatie een corona-voucher met SGR-dekking uitgegeven. Bij eventueel faillissement van de reisorganisatie heb je de garantie dat de waarde van je voucher is gedekt door het garantiefonds van de SGR. Binnen 1 jaar na de uitgiftedatum kun je deze voucher bij SET-Reizen inruilen om een andere reis te boeken met vertrekdatum voor 31 oktober 2021.

Waarom krijg ik mijn annuleringspremie niet terug?

Bij een annuleringsverzekering (kort of doorlopend) krijg je de betaalde premie niet terug en kun je het niet meer opzeggen. De annuleringsverzekering is namelijk al geldig op het moment dat je deze afsluit en het risico is dus al gelopen op het moment van annuleren.

Krijg ik mijn reisverzekeringspremie wel terug?

Ja, je kunt een kortlopende reisverzekering opzeggen. De betaalde premie krijg je dan terug. Betreft dit een combinatie van een kortlopende reis- met annuleringsverzekering, dan ontvang je alleen de premie terug voor uw kortlopende reisverzekering.

Kan je aanspraak maken op de annuleringsverzekering en / of calamiteitenfonds?

Het kan natuurlijk zijn dat je bij ons een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Deze reguliere annuleringsverzekeringen biedt echter geen dekking bij een negatief reisadvies of bij andere schade veroorzaakt door het Coronavirus of andere virus-uitbraken.

Het Calamiteitenfonds biedt geen dekking voor ziektes. De definitie van een calamiteit in de garantieregeling is: “een door molest of een natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.” Bij ziektes en epidemieën is daarvan geen sprake.

Wat vindt SET-Reizen van de situatie?

De wereldwijde Corona verspreiding raakt ons allemaal. De sector, ons bedrijf, maar natuurlijk juist ook jou als trouwe reiziger. We doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk te informeren en om oplossingen te bieden als jouw geboekte vakantie door de overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Maar zoals altijd blijven wij positief gestemd bij SET-Reizen en werken wij op kantoor met veel plezier om jouw vakantie in de huidige 1,5 meter samenleving mogelijk te maken. Ook onze begeleiders hebben er weer veel zin in om samen met jou en je reisgenoten vakantie te vieren.

Vragen en communicatie

Momenteel zijn we alle betrokkenen aan het informeren over de mogelijkheden met betrekking tot hun reservering. Wij adviseren om dit bericht eerst af te wachten en de actuele updates over de situatie omtrent het Corona virus op deze pagina te volgen.

Doordat de werknemers van SET-Reizen momenteel verplicht thuiswerken zijn we minder goed telefonisch bereikbaar. Alleen tussen 10.00 uur en 13.00 zijn we op telefoonnummer 010 215 02 48 bereikbaar voor alle vragen en reserveringen. E-mailen naar info@set-reizen.nl kan natuurlijk ook of kijk op onze website voor actuele informatie.

Boek je vakantie met extra zekerheden:

Gratis annuleren Boek je vakantie zonder annuleringskosten bij annuleren voor 15 maart 2021.

Corona Boekings Garantie Deze garantie (50 euro) biedt; flexibel omboeken, beperkte annuleringskosten, upgrade naar 1-persoonskamer

Meer informatieBrochure aanvragen: Vul je gegevens in en we sturen je een brochure toe: