010-215 02 48 Ma t/m vrijdag van 09:00-17:00


Update 07 april 2020

Coronavirus

Dagelijks is berichtgeving over het Corona virus te lezen op het nieuws en sociale media. Wij als reisorganisatie en jij als reiziger hebben ook met het Corona virus te maken. Uiteraard stellen wij de gezondheid van onze reizigers voorop. Hier kun je lezen hoe SET-Reizen met de situatie omtrent het Corona virus omgaat.

SET-Reizen annuleert en verplaatst een groot deel van alle vakanties tot/met 31 mei 2020

Door de genomen maatregelen van zowel lokale als internationale autoriteiten hebben wij besloten om een groot deel van onze vakanties met vertrek tot en met 31 mei 2020 te annuleren. Alle betrokkenen worden per e-mail hierover geïnformeerd. Hierin bieden wij de betreffende reisgroep de mogelijkheid om de reis over te boeken naar een bestemming op een andere reisdatum. Past het geboden alternatief niet bij je wensen, dan kan je ook een keuze maken uit ons huidige aanbod, mits er beschikbaarheid is.

Enkele vakanties met vertrek in mei gaan vooralsnog gewoon door totdat de lokale autoriteiten op dinsdag 21 april 2020 anders besluiten. Indien dan de situatie en of de adviezen wijzigen, dan nemen we contact op met de betrokken reizigers om de situatie te bespreken.

<Klik voor meer informatie omtrent het Corona virus op de website van het RIVM

Vakanties met vertrek na 31 mei 2020

Vakanties met vertrek na 31 mei 2020 blijven ongewijzigd en gaan vooralsnog gewoon door. Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen en de adviezen van het RIVM en het Ministerie van Buitenlandse Zaken nauwgezet volgen. Indien de situatie en of de adviezen wijzigen, dan nemen we contact op met de betrokken reizigers om de situatie te bespreken. In zo’n geval bieden we voor de betreffende reisgroep een alternatief aan zodat je wel veilig en onbezorgd in een andere periode of naar een andere bestemming op vakantie kan!


VRAAG EN ANTWOORD


Kan ik de betaling van mijn boeking uitstellen in deze onzekere tijd?

Nee, dat is niet mogelijk. Bij het boeken van een reis sluit je met ons een reisovereenkomst met een wettelijk verplichting tot betaling binnen de gestelde termijnen. Mocht je reis door het Coronavirus na betaling niet doorgaan, dan zorgen wij voor passende alternatieven.

<Klik voor meer informatie over betalingsvoorwaarden

Kan je annuleren als je niet meer op vakantie wilt na 31 mei 2020?

Wij snappen goed dat de vrees voor een Corona uitbraak onrust veroorzaakt onder de reizigers. Indien er op jouw reisbestemming geen negatief reisadvies geldt en je wilt toch uit voorzorg annuleren, dan kan dat helaas niet kosteloos. Wellicht is het dan verstandiger om je te laten omboeken naar een andere bestemming. Hiervoor kun je contact met ons opnemen voor de mogelijkheden. Wil je toch annuleren, dan gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden.

<Klik voor meer informatie annuleringsvoorwaarden

Kan je aanspraak maken op de annuleringsverzekering en / of calamiteitenfonds?

Het kan natuurlijk zijn dat je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Deze reguliere annuleringsverzekeringen biedt echter geen dekking bij een negatief reisadvies of bij schade veroorzaakt door het Coronavirus of andere virus-uitbraken.

Het Calamiteitenfonds biedt geen dekking voor ziektes. De definitie van een calamiteit in de garantieregeling is: “een door molest of een natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.” Bij ziektes en epidemieën is daarvan geen sprake.

Wat vindt SET-Reizen van de situatie?

De wereldwijde Corona verspreiding raakt ons allemaal. De sector, ons bedrijf, maar natuurlijk juist ook jou als trouwe reiziger. We doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk te informeren en om oplossingen te bieden als jouw geboekte vakantie door de overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Maar zoals altijd blijven wij positief gestemd bij SET-Reizen en werken wij op kantoor met veel plezier om jouw vakantie mogelijk te maken. Ook onze begeleiders hebben er weer veel zin in om samen met jou en je reisgenoten vakantie te vieren. Na 31 mei 2020 verwachten wij dat het virus wereldwijd onder controle is en dat iedereen dan weer veilig en onbezorgd op vakantie kan!

Vragen en communicatie

Momenteel zijn we alle betrokkenen aan het informeren over de mogelijkheden met betrekking tot hun reservering. Wij adviseren om dit bericht eerst af te wachten en de actuele updates over de situatie omtrent het Corona virus op deze pagina te volgen.

Doordat de werknemers van SET-Reizen momenteel verplicht thuiswerken zijn we minder goed telefonisch bereikbaar. Alleen tussen 10.00 uur en 13.00 zijn we op telefoonnummer 010 215 02 48 bereikbaar voor alle vragen en reserveringen. E-mailen naar info@set-reizen.nl kan natuurlijk ook of kijk op onze website voor actuele informatie.Brochure aanvragen? Vul je gegevens in en we sturen je een brochure toe: